برگزیدگان بیستودومین جشنواره کتاب و رسانه معرفی شدند
به گزارش پایگاه خبری دروازه سنگی، آیین اختتامیه بیستودومین جشنواره کتاب و رسانه، روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، همزمان با نهمین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد و طی آن، برگزیدگان بخشهای مختلف این رویداد فرهنگی در سه حوزه «مطبوعات و خبرگزاریها»، «رسانههای دیداری و شنیداری» و «رسانههای اجتماعی» معرفی و تقدیر شدند.
در این مراسم که با حضور چهرههای فرهنگی و رسانهای چون محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب، ابراهیم حیدری سخنگوی نمایشگاه و الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت برگزار شد، پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد. وی در این پیام جشنواره کتاب و رسانه را «تجلی دو پیوند اساسی میان کتاب و رسانه» خواند و از نقش مهم اهالی رسانه در زنده نگهداشتن صدای واژهها سخن گفت.
ماهنامه ندای قلم، رسانه حامی کتاب
در بخش جوایز ویژه این جشنواره، ماهنامه ندای قلم به مدیرمسئولی حامد کاظمزاده خویی به عنوان «رسانه حامی کتاب» معرفی و تجلیل شد؛ افتخاری ارزشمند برای این نشریه مستقل فرهنگی که با تمرکز بر ترویج فرهنگ مطالعه و حمایت از کتاب، جایگاه ویژهای در فضای رسانهای کشور یافته است.
مطبوعات و خبرگزاریها؛ از گزارش تا یادداشت
در بخش مطبوعات، زهرا جعفری از روزنامه فرهیختگان با گزارش «در دنیای کتاب قاچاق چه خبر است؟» عنوان برگزیده را کسب کرد. در محور یادداشت، محمدصادق علیزاده با نوشتار «بیایید پینوکیو شویم آقای وزیر!» از همان روزنامه، و حنان سالمی از خبرگزاری فارس با یادداشت «با این کتاب، خیلی ویژه، به خانه خدا مشرف شوید» شایسته تقدیر شدند.
در محور نقد و مرور تخصصی، پیمان طالبی از فصلنامه سیاستنامه برای مقاله «ساختن سگ دهان دریده از آدم حسابگر!» به عنوان برگزیده معرفی شد. مرتضی سیدینژاد نیز برای مقاله «چگونه پای داستایفسکی به ایران باز شد» از فصلنامه مترجم شایسته تقدیر شد.
رسانههای دیداری و شنیداری؛ صدایی برای کتاب
در حوزه دیداری و شنیداری، آثاری از مراکز مختلف صدا و سیما به عنوان برگزیده معرفی شدند. در محور مستند، سیفاله صادقی برای اثر «صدای آبادی» از مرکز گلستان و در محور برنامه ترکیبی، شهرزاد مظفری برای «آفتاب و مهتاب ۳» از مرکز لرستان برگزیده شدند.
شبکههای اجتماعی و روایت کتاب
در بخش رسانههای اجتماعی، داوران در بخش متن، مونا فاطمینژاد را برای اثر طنزآمیز «تاریخ (ماریخ) مستطاب سبیل» شایسته تقدیر دانستند. همچنین هانیه پارسای ویشکاسوقه در محور چندرسانهای برای معرفی کتاب «نردبان آسمان» تقدیر شد.
جوایز ویژه از نگاه صنعت نشر
در بخش انتخاب از نگاه فعالان نشر، جوایز به شرح زیر اهدا شد:
از نگاه ناشران: ملیحه شریفخواه از روزنامه اطلاعات
از نگاه اهل قلم: ماهرخ ابراهیمپور از ماهنامه تجربه
از نگاه کتابفروشان: ساره گودرزی از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
برگزیدگان در قاب عکس و گرافیک
در بخش عکس، علی حدادی اصل از خبرگزاری مهر با عکس «پرواز» برگزیده شد.
در بخش گرافیک نیز محمد پورخان از خبرگزاری رسا برای اثر «اطلاعنگاشت در محضر استاد» شایسته تقدیر شناخته شد.
بیانیه هیات داوران: زنگ خطر برای ویرایش در رسانهها
در پایان مراسم، حمیدرضا ابک به نمایندگی از هیات داوران، بیانیه این دوره را قرائت کرد. او ضمن اشاره به استقبال خوب رسانهها با ارسال ۱۲۶۳ اثر، نسبت به مشکلات جدی در حوزه ویرایش هشدار داد و از نیاز مبرم به ارتقای کیفی متون رسانهای سخن گفت.
گامی دیگر برای پیوند فرهنگ و رسانه
جشنواره بیستودوم در شرایطی به پایان رسید که اهمیت نقش رسانهها در ترویج فرهنگ مطالعه، بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفت. تجلیل از رسانههای مستقل چون ماهنامه ندای قلم نشان از امیدی نو در پیوند عمیق میان کتاب و رسانه دارد.